|
درس تربیتی واخلاقی در حدیث کساء درس2 حضرت زهرا سلام الله علیها نام پدر را با احترامی خاص یعنی با لقب رسول الله یاد میکنند تلقیب وتکنیه در زبان عربی نوعی تکریم به حساب می آید و در کنیه ولقب لذت خاصی احساس می شود زیرا اسم محبوب و مخاطب تکرار میشود . هنگامی که پیامبر اکرم صلی ا.. علیه بر بانو واردمی شوند می فرمایند ((السلام علیک یا فاطمه)) وحضرت علاوه بر جواب سلام(( علیک السلام ))،برای سلامتی پدر بزرگوار در پیشگاه خدا دعا میکنند ((اُعیذک بالله یا ابتاه ُ)) ودر ادامه عناوین عاطفی وجذاب پدرم یا رسول الله و دخترم و پاره ی تنم و.. به کار رفته که بسیار قابل تعمق وتامل است .حضرت در تمام گفتگوها جواب مضاعف و روابط احترام آمیز را رعایت میکنند
:: مطالب مرتبط : درباره حدیث کساء
تاریخ ارسال مطلب : شنبه 94/8/23 | نویسنده : khadem128
اینکه در مقابلهی با حرکت انحرافی فوقالعاده خطرناک آن روز، امام حسین (علیه الصّلاة و السّلام) میایستد، این میشود یک درس، که خود آن بزرگوار هم همین را تکرار کردند؛ یعنی کار خودشان را به دستور اسلام مستند کردند: «انّ رسول الله قال: من رأی سلطانا جائرا مستحلاّ لحرمات الله ناکثا لعهد الله مخالفا لسنّة رسولالله یعمل فی عبادالله بالاثم و العدوان فلم یغیّر علیه بفعل و لا قول کان حقاّ علی الله ان یدخله مدخله»؛ حضرت این را بیان کردند. یعنی من وظیفهام این است، کاری که دارم انجام میدهم، بایستی ابراز مخالفت کنم، باید در جادهی مخالفت و ایستادگی قدم بگذارم، سرنوشت هرچه شد، بشود؛ اگر سرنوشت پیروزی بود، چه بهتر؛ اگر شهادت بود، باز هم چه بهتر. یعنی اینجوری امام حسین (علیه السّلام) حرکت کردند . بیانات دردیدار فرماندهان سپاه پاسداران1390/04/13 :: مطالب مرتبط : کلام نور (بیانات رهبری درباره موضوع هیئت)
تاریخ ارسال مطلب : شنبه 94/8/23 | نویسنده : khadem128
آنچه در مورد «مؤونهیی که از نیاز خارج شده» گفتیم در مورد «فروش مؤونه» نیز جاری است، بنابراین خانه، ماشین و لوازم مورد نیاز انسان و خانوادهی او که از درآمد بینسال یا با پولی که خمس آن داده شده یا خمس نداشته (مثل ارث و هبه) تهیه شده است وبر اثر ضرورت و یا به منظور تبدیل به جنس بهتر یا هر علت دیگر فروخته شده، پول فروشآن و همچنین سود حاصل از افزایش قیمت آن خمس ندارد. بلی اگر لوازم را از محل درآمدیکه خمس به آن تعلق گرفته ولی پرداخت نشده تهیه کرده باید خمس پولی که در تهیهی آنهزینه شده را بدهد، هر چند آن لوازم را نفروشد :: مطالب مرتبط : در مسیر بندگی(احکام)
تاریخ ارسال مطلب : شنبه 94/8/23 | نویسنده : khadem128
بسم الله النور موضوع : بررسی زیارت مطلقه ی امام حسین علیه السلام قسمت دوم
متن زیر برداشت حقیراست از بیانات استاد ونه عیناً کلام ایشان در صورت قصور واضافات از اهل بیت علیهم السلام ،استاد وشما بزرگواران حلالیت میطلبم . درابتدا سلام کردیم به صاحب مقام حجت الهی ،قتیل الهی وثار الهی یعنی امام حسین علیه السلام وپدر بزرگوارشان و مقام وتر الهی که خاص خود مولا امام حسین علیه السلام است سپس شهادت دادیم به اعتقادات قلبی مان باتوجه به وقت کم به جملات اصلی زیارت میپردازیم . انا عبدالله ومولاک فی طاعتک من بنده ی خدا وغلام شما هستم . مولاک مقام محبت وامامت است و مقام نوکری وگدایی که البته ادعای بالایی است وگفتن آن در مقابل امام جرأت میخواهدکه بگویی من محب شما و ولی شما هستم اعلام آمادگی کنی هرچند مولا به یاری ما نیاز ندارد. حسین جان ببخشید اگر زمان مرا به عقب راند ونتوانستم دعوت شمارا لبیک گویم . در زیارت رجبیه لبیک یا داعی الله داریم وداعی الله مقام تمام اهل بیت است درزیارت آل یاسین نیز میگوییم السلام علیک یاداعی الله ... پس ما وظیفه ی لبیک راداریم. اما در حال حاضر چگونه لبیک گوییم؟ 1- با قلبمان ، دلمان را میسپاریم به محبت مولا حسین علیه السلام 2- با گوشمان ، گوشمان را میسپاریم به سخنان حضرت ومصائب سنگین شان 3- با چشممان ، با اشک چشممان در ذکر مصائب شان لبیک میگوییم
الوافدإلیک أَلتَمِسُ کمالَ المَنزلةِ عندالله امام صادق علیه السلام به ما یاد دادند بگوییم یا ابا عبدالله من میهمان شما هستم التماس میکنم.... .حضرت نفرمودند بگوییم درخواست میکنم ، دعا میکنم ،خواهش میکنم و... باید التماس کنیم که چه به مادهند؟ برای آنچه که آنقدر بالااست که فکرش راهم نمیتوانیم بکنیم بالاتر از محبت ، معرفت ، شهادت و.. التماس میکنم بالاترین جایگاه ومنزلت در نزد خدا را به من بدهید( البته درحد خودم).کاملترین جایگاه نزد خداوند متعلق به شخص نبی اکرم صلی الله علیه وآله است .واین مقام برای ما میسر نیست خداوند به ملائکه ی اوالعزم خود فرمود تصور مقام اهل بیت را هم نکنید . حضرت ابراهیم ازخدا خواست که اورا به مقام اهل بیت برساند وآن امتحانات از ایشان گرفته شد وجبرییل خبر قبولی ایشان را درامتحانات الهی ورسیدن به مقام امام الناس راداد(قَالَ إِنىّ جَاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِمَامًابقره 124). مقام اهل بیت حجت الله علی خلقه است مقام امامت ناس وجن وهمه ی عوالم ومقامِ والاتری است البته حضرت ابراهیم به بالاترین مقام درحد خویش رسید اینکه بالاترین مقام ما درنزد خدا چیست را فقط امام میدانند .پس از امتحان روز قربان ومژده قبولی جبرئیل از طرف خدا به حضرت ابراهیم فرمود که ازنسل اسماییل فرزندی به نام حسین متولد می شود که با شنیدن این نام حضرت ابراهیم اشکش جاری شد وجبرئیل روضه ی امام حسین علیه السلام را خواند.به حضرت ابراهیم خطاب شد سوزش قلب واَشک ات برای حسین علیه السلام بسیار باارزش تر از قربانی دادن فرزندت وتحمل سوز قلبت درراه خداست. وخوشا به سعادت والدین شهدایی که برای فرزند خویش گریه نکردند ولی برای حسین علیه السلام گریستند واین درس را حضرت ام البنین به مردم ما دادند.
وثَباتَ القَدمِ فی الهجرت إلیک راه رسیدن به کمال منزلت نزد خداوند هجرت است. به سوی چه کسی؟ به سوی امام . وهجرت مقدمه ی جهاد است . هجرت یعنی حرکت . در معنای اولیه هجرت فیزیکی است یعنی هرگاه دیدی نمی توانی در موقعیتی در محلی در شهری ... که دینت آسیب میبیند باشی هجرت کن. ما اوج حرکت مان هجرت الی امام است زیرا امام کلمةالله وجهه الله و... حدیثی از امام رضا علیه السلام است. امام سبیل الله است جهت تان باید جهت امام باشد همین سفرهای کربلا واربعین رفتن ها هجرت است خیلی وقت ها آدم کم میاره ،چند قدم برمیداره ومی ماند آقاجان ممکن است ثبات قدم نداشته باشم ممکن است راهزن ها مرا از این راه ببرند ممکن است محبت ها نگذارند به سمت شما آییم پس التماس میکنم ثبات قدم در هجرت به سوی شما را. هجرت دوم : هجرت از کلام مولا امیر المومنین علیه السلام المهاجرمن هاجر من الذنوب مهاجر کسی است که از گناه هجرت کند .که این هجرت اکبر است .نمیشود از گناه دل بکنیم... راهش این است : فقط به اباعبدالله التماس کنیم . هرگاه در این جلسات با قلب واشک وگوشتان به امام حسین علیه السلام لبیک بگویید مصونیت ازگناه و ثبات قدم در هجرت الی امام پیدا خواهید کرد. وان شا الله به کمال منزلت الی الله میرسید. الله اکبر چقدر زیبا و دقیق امام صادق علیه السلام سیستم را بیان می فرمایند تمام سبک های سیر وسلوک را هم زیر و رو کنید به راهی جز این نمی رسید. گفتیم هجرت نوع 1- هجرت فیزیکی است هجرت نوع2- هجرت از گناه است وهجرت نوع 3- که علامه سید بحرالعلوم فرمودند هجرت از خود است ، ایشان میفرمایند واقعا نمی شود به این هجرت رسید فقط یک راه دارد وآن این است که ولی خدا وامام دستمان را بگیرند واز این هجرت رَدمان کنند مانند یاران امام حسین علیه السلام که خود ارباب یکی یکی آنها رادعوت کردند آوردند وبه کمال منزلت عندالله رساندند وتحویل خداوند دادند. السلام علیک وعلی الارواح التی حلت بفنائک.. همه ی آنان در حسین علیه السلام فانی شدند .اصلا خودشان را نمیدیدند مانند عباس سلام الله علیها که حتی نامش را در کنار نام اربابش پاک نموده (زیارت عاشورا) حاج آقا دولابی میفرمودند این که گفته میشود حضرت عباس دست خویش را به زیر آب برد وخواست آب بنوشد اشتباه است ایشان محال ممکن است تشنگی ارباب وفرزندانش را از یاد برد فلسفه این دست زیرآب بردن این بود که اسب شان تشنه بود وتا نمی دید ایشان آب بنوشند آب نمیخورد لذا ایشان وانمود کردندآب مینوشند تا اسب خیالش راحت شود وآب بخورد . چه کسی میتواند معنای این رفتار را بفهمد؟ وهمین بود که امام سجاد علیه السلام میفرمایند خداوند به عمویم عباس درجه ای عطا میکند که تمام شهدا به ایشان غبطه میخورند. تکلیف ما که مشخص است .
والسبیلَ الذی لایُختَلجُ دونکَ التماس میکنم 1- کمال منزلت عند الله را2 - ثبات قدم درهجرت را3 - مرا در راهی قراردهید که هیچ جاذبه ای درآن نباشد جز شما . فکر کنید ....یعنی ولایت پذیری خالصِ خالص. در سوره ی توبه داریم اگر پدران وفرزندان و همسران واقواممتان واموالتان وتجارتی که درآن از کسادی اش میترسید را بیش ازخدا و رسولش وجهاد دوست بداریدمنتظر باشید تا دا فرمانش را به اجرا آورد وخدا گروه فاسقین را هدایت نمیکند واینگونه درراهی قرارمی گیری که جز حسین هیچ چیز جذبت نمیکند . با امام حسین علیه السلام چی را دوست داری ؟ کنار امام حسین علیه السلام چی را دوست داری ؟به جای امام حسین علیه السلام چی دوست داری ؟ همه ی این مدل دوست داشتن ها قاطی داره . وخوشا به سعادت آنان که برای امام حسین علیه السلام چیزی را دوست دارند بموالاتکم وموالات ولیکم .... همسرشان را همکارشان را فرزندشان را دوست دارند چون محب الحسین است خادم الحسین است و... اینگونه نوع رفتارهایمان تغییر خواهد کرد .از آقا ملتمسانه بخواهیم هر کسی جز خودشان را درقلبمان پاک کنند .
مِنَ الدُّخولِ فی کَفالتکَ الَّتی أُمرتَ بها من أراد الله بدأ بکم وبرای اینکه کسی جز آقا درقلبت نباشد مگر برای آقا وبه خاطر دوستی آقا باید به کفالت آقا اباعبدالله وارد شوی مانند یتیمانی که کفیل نیاز دارند باید التماس کنیم کفالتمان راقبول کنند،کفالتی که خداوند ایشان را به آن مامورکرده اند تا بندگانش را نزد اوببرد واین همان مقام داعی الله است دعوت کننده به سوی خدا ، وپیامبر صلی الله علیه وآله به خدا گفت من میروم وبندگان را از راهی که شیطان منحرف کرده است به سوی تو میآورم .پس هرکس دستش را به مولاداد او را به خدا میرساندش. نتیجه: باید باحضور دراین جلسات با قلب وگوش وچشم مان به مولا لبیک گوییم تا ایشان کفالتمان را بپذیرند وپس آن خیالمان راحت است که به آغوش خدا خواهیم رسید به کمال منزلت عندالله درحد خودمان لعنت الله علی القوم الظالمین
دانلود صوت سخنرانی استاد عروجی دهه3 محرم 94 شب دهم :: مطالب مرتبط : سخنرانی ها
تاریخ ارسال مطلب : شنبه 94/8/23 | نویسنده : khadem128
به آبروی مادرت شفاعتم کن ای حسین
تاریخ ارسال مطلب : جمعه 94/8/22 | نویسنده : khadem128
|
|